tureluur.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hoe laat is het?
Laatste artikelen
Nu mijn keukenkijkkastje klaar is kan ik eindelijk met mijn grote poppenhuis beginnen. Maar ik weet niet waar te beginnen en ben er ook nog niet uit welke stijl precies, wat voor kamers enzovoort, enzovoort. Dus nu ben ik aan het 'studeren' zoals Roelie dat noemt en dat houdt in: rondkijken op internet, boeken en tijdschriften. Ook leuk maar het schiet niet op met mijn poppenhuis op deze manier.
 
Om een lang verhaal kort te maken, ik vind net per ongeluk toch zo'n leuke site met allerlei workshops die wil ik even met jullie delen: The Art of Dollhouse Miniatures. Er hoort ook een web log en een Ezine bij waarop je je kunt abonneren.
 
O ja, ik ben nu aan het zoeken naar een voorbeeld van een mooi ouderwets (18e, 19e eeuw) bed dat opgemaakt is met veel wit, kant en tierelantijnen.... en heb het nog niet gevonden. Hebben jullie zoiets wel eens ergens gezien?
 
Groetjes van Chris
Lees meer...
 
  
 
 
 
Groetjes, Chris
Lees meer...
Deze week heb ik voor het eerst wat elektrisch gereedschap gekocht. Een figuurzaagmachine en een schotelschuurmachine:
 
 
 
Deze laatste was een tip van Joop van Heerden van Het Kabinet, je kunt er natuurlijk mee schuren maar ook rondingen razensnel mee recht maken (denk eens aan de roerstaafjes die je gebruikt voor een houten vloer). Ik had gehoopt met de figuurzaagmachine ook wel recht te kunnen zagen maar dat valt tegen, hoe doen jullie dat, en ik ben benieuwd:
 
Welk gereedschap gebruik jij en wat zou je niet meer kunnen missen?
 
Groetjes, Chris
 
Naschrift:
Dat is grappig, toen ik dit stukje geschreven en geplaatst had, zag ik de foto's van Hermien, dank je wel Hermien!
Lees meer...
De afgelopen week heb ik regelmatig berichtjes over het ontvangen en weggeven van de 'You Make My Day' award gelezen maar nooit gedacht dat ik hem zelf ook zou kunnen krijgen. En toch is het gebeurd, vrijdag kreeg ik de award van Edward met prachtige woorden erbij.
 
Ik ben er blij mee, zo kort bezig met deze hobby en nog niet eens zo fanatiek als het gaat om de productiecijfers! Maar wel heel intensief met lezen en schrijven, verzamelen van tips en ideeën, stellen van vragen om daar weer van te leren en te proberen de dingen die ik inmiddels weet, te delen met anderen. Dat laatste, delen met anderen, is misschien wel het belangrijkste. Ik vind het zo leuk dit allemaal (en meer) met jullie te delen. Ook heb ik op dit moment veel plezier aan het opzetten van de On Line Mini Club en organiseren van onze eerste workshop met Roelie. Ik ben er ook blij mee dat ik de award juist van Edward krijg, zijn opbouwende kritiek en lovende woorden bij bijna ieder berichtje dat op het Kladblog verschijnt vind ik echt heel bijzonder.
 
Mijn man vroeg net: "wat ben je aan het doen?" en ik grapte terug "ik schrijf mijn dankwoord'. En daar lijkt het wel op en is het waarschijnlijk ook. Toch stop ik er maar mee, ik heb 10 awards uit te delen!
 
Groetjes van Chris
 
Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times.
Lees meer...
Een van de twee groene kastjes is klaar. Dat wil zeggen, ik heb de perspex wandjes en plankjes erin gezet en een nieuw greepje op de deur gelijmd. Ik kreeg het perspex op maat door dit over een fijne schaaf te halen. Zoals jullie zien ben ik de trotse bezitter van drie knuffeltjes van Christa (olifant, aapje en kleinste beertje). Ik vind het allemaal wel kaal (leeg kan verholpen worden), zal ik de plankjes vervangen voor hout?
 
Groetjes, Chris
 
Lees meer...
Ik heb al drie dagen migraine en tijdens zo'n periode probeer ik zoveel mogelijk te slapen en als ik wakker ben, loop ik vooral mezelf in de weg. Als de medicijnen even werken, probeer ik wat ontspannends te doen, in dit geval: verven. Ik heb twee kastjes van EM in de lasurlak gezet en daarna geverfd. Vervolgens een beetje oud geschuurd en hier en daar ingewreven met wax gilt (goud). Nu moeten er perspex ruitjes in en zelfs ook legplanken van perspex. En dat past dus allemaal niet, verrassing (eigenlijk niet)! Wat nu... kun je perspex snijden?
 
Groetjes, Chris
 
PS Ik heb ook een foto bijgevoegd van een schrijftafeltje dat ik een tijdje terug bewerkte (ook van EM) maar waar nog handgreepjes (vond die erbij zaten niet mooi) op moesten.
 
 
Lees meer...
Via Krin, van Lisette:
 
Voor alle fimo klei (behalve de witte, huidskleur en de transparante fimo):
  • oven niet voorverwarmen
  • oven op 110 graden zetten
  • werkstuk 20 tot 30 minuten in de oven zetten
Voor de witte, huidskleurige en transparante fimo:
  • 10 minuten bakken
  • uit de oven halen
  • laten afkoelen
  • als de fimo bijna is afgekoeld => nog 15 minuten in de oven zetten anders wordt de klei bruin
Mocht je de kleuren mengen, gecombineerd met lichte kleuren (bijvoorbeeld een popje, dan het bakproces voor de lichte kleuren aanhouden).
Lees meer...
Tip van Debby: de vloeren zijn van kunststof, 1 mm dik en alle stukjes zijn CNC gefreesd. Dat wil zeggen, met een computergestuurde frees/snijmachine gemaakt. De maatvoering is perfect. Dat is ook nodig met al de verschillende vormen, die naadloos tot verschillende patronen zijn te leggen. Door een mal van de vloer uit stevig karton te maken, kon ik gewoon aan tafel het patroon daarop uit tekenen. Voor het verlijmen heb ik gewone PVA lijm gebruikt. Dat is hetzelfde als boekbinderslijm en Tacky glue lijkt daar heel erg op. Ik heb ze bij Dollshouse tiles uit Engeland gekocht. Die heeft op de site allemaal voorbeeldpatronen staan... Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.
\"\" Ik heb ook nog voor keramiek gekeken, want daar ging mijn voorkeur naar uit. Vooral bij Tiny Ceramics uit Duitsland hebben ze echt schitterende vloeren. Kijk in de linker kolom bij 'Füßboden'. De toekomstige bewoners vielen voor de vloeren uit Engeland (vanwege de kleuren!), maar zelf zou ik voor The Real Thing gaan (uit duitsland dus).
 
 
Lees meer...
Als beloofd mijn aankopen bij MiniWonders en... een cadeautje. Gisteren ontving ik bij de post een minicadeautje en een heel leuk briefje daarbij. Jolande maakte voor mij een boeket zwarte rozen, heel erg lief! Ik heb geprobeerd het goed op de foto te zetten, de blaadjes van de rozen zijn nog ingevouwen voor het vervoer en dat laat ik even zo omdat ik ze voorlopig in het doosje wil bewaren. Nogmaals heel erg bedankt Jolande, ze krijgen een heel mooi plekje!
 
Weet iemand trouwens wat Lasurlack precies is, dit heb je nodig bij het bewerken van Mini Mundus meubeltjes. De pakketjes van Houseworks meubeltjes zijn trouwens enorm afgeprijst omdat deze firma er mee stopt!
 
Groetjes, Chris
 
 
Lees meer...
Ik ben deze week begonnen met het schilderen van de winkel die mijn 'shadowbox' gaat worden en dat viel een beetje tegen. Op sommige plaatsen is te veel lijm gebruikt (daar dekt de verf dus moeilijk) en op andere plekken te weinig (daar lieten dus wat plankjes en latjes los) ook ontdekte ik wat kieren. Inmiddels heb ik het in de grondverf gezet maar dat is niet zo best gelukt, zie de foto voor het resultaat. Het groen dat je op sommige plekken eronder ziet, is acrylverf. Ik dacht daar wel mee te kunnen beginnen maar dat werd helemaal niets, inschattingsfout denk ik. Volgens mij was de grondverf te dun want op deze manier moeten er wel 3 of 4 lagen op. Vandaag ga ik het nog eens proberen met een ander soort grondverf. Hieronder een foto van het interieur zoals het er nu uit ziet, ik hou de moed er in hoor!
   Maar ik heb ook wel wat leuks te melden...! Ik heb deze week wat leuke spulletjes gekocht voor je-weet-maar-nooit... (dat wil bij mij zeggen: niet nodig maar wel leuk, hahaha). Een Jan Klaassen en Katrijn en een schattig vestje!
 
 
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl