tureluur.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hoe laat is het?
Mijn eerste poppenhuis
Ik kreeg mijn eerste poppenhuis op mijn 6e of 7e verjaardag, begin jaren zeventig, en ik heb er hele fijne herinneringen aan. Mijn vader had het gemaakt van een kast die hoorde bij de uitzet van mijn babykamer en het huis telde 6 enorme kamers. Het was gevuld met plastic meubeltjes en ik had een familie van (dacht ik) Caco poppetjes.
 
Het poppenhuis is er al lang niet meer maar de meeste meubeltjes zijn (bij mijn moeder) bewaard gebleven en daar heb ik ze gisteren weer opgehaald. Ik heb ze vandaag een beetje schoon-gemaakt (sommige stoeltjes en de bedjes hadden een zitting of matrasje van schuim, dat was helemaal verteerd) en ben op internet op zoek gegaan naar de herkomst.
 
Het was lastig zoeken en ik ben er dus niet uitgekomen. De foto's van de meubeltjes heb ik op mijn web log geplaatst en ik vond tijdens het zoeken zo'n leuke Duitse site, die wil ik nog even noemen: www.puppenhausmuseum.de.
 
Als jullie de meubeltjes herkennen, weten waar ze vandaan komen of waar ik meer informatie over oude poppenhuismeubeltjes zou kunnen vinden, dan hoor ik dat graag!
 
Groetjes van Chris

Reacties

minifantasy op 30-09-2007 17:15
Helaas ken ik de meubeltjes niet Chris, maar ik vind het wel heel leuk dat je je poppenhuis van vroeger nog hebt.
Mijn vader had voor mijn 4e verjaardag een ph gemaakt en ik was er zo blij mee.
Geen idee waar het aangekomen is, ik heb er ook geen foto van, alleen mijn herinnering.
Het was wel het begin van de liefde voor deze hobby.
 
Groetjes van Jolande
minispul op 30-09-2007 17:17
hey chris leuk hoor ... nou dus jij hebt al een heel poppenhuis hahaha altijd leuk om te zien van die nostalgische dingen ... en wat ga je er mee doen of laat je het zo ...?
gr Edward
tureluur op 30-09-2007 19:25
Jolande en Edward, het poppenhuis is er al lang niet meer (ik heb het ook nog even in de tekst toegevoegd) want het was, toen ik er niet meer mee speelde, te groot om te bewaren. Ik heb dus alleen de meubeltjes nog. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik er mee zal doen want ik heb er ook, net als Jolande aan haar poppenhuis, heel goede herinneringen aan....
poppenhuiskladblog op 30-09-2007 22:54
Chris, ah wat schattig, ik neem aan dat jij dat bent glunderend naast dat enorme poppenhuis. Ergens is een site met de geschiedenis van poppenhuizen en meubeltjes, ik zal 's zoeken voor je ...
Jody op 01-10-2007 16:29
Wat leuk Chris, dit is echt nostalgie, want ineens komen bij mij ook de herinneringen boven.
Een poppenhuis door mijn vader gemaakt, heb ik allang niet meer, maar moeten mijn zus en ik wel gehad haebben, want wij hadden precies hetzelfde keukensetje, herinner ik me ineens!
Hoe het heet, weet ik ook niet, maar leuk is het wel om nog eens terug te zien.
 
Jody.
Linda Huizinga op 04-01-2012 19:10
Wat leuk je verhaal. Ik had (en heb nog steeds) precies hetzelfde keukensetje. Het komt uit Duitsland want ik kreeg het van mijn tante uit Hamburg rond 1970.
Sonja op 06-01-2012 22:20
Hoi Chris,
 
de foto is erg cute!
groetjes
Sonja
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl