tureluur.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hoe laat is het?
Poppenhuismeubeltjes
 
De badkamer                                                       De eetkamer
 
 
Het keukentje                                                     De kinderkamer met wat lampen uit de woonkamer
 
 
De slaapkamer                                                     Woonkamer, de TV is een puntenslijper
 
 En drie Lundby stoeltjes

Reacties

Coby Harteveld op 30-09-2007 23:52
Hallo, Lisette heeft mij gevraagd of ik je kon vertellen welke meubeltjes dit waren. De meeste meubeltjes zijn van het merk Modella - Germany. Alleen van de badkamer ben ik niet zeker, ik denk dat deze van het merk Jean - Made in Germany is.
Er zijn van Modella oude folders te vinden op internet, maar van Jean heb ik de meeste gegevens bij elkaar gesprokkeld aan de hand van verpakkingen, die te koop werden aangeboden op Ebay.
Deze meubeltjes zijn dezelfde schaal als Lundby, dus 1:16 of 1:18.
Als je meer wilt weten, kunt je mij altijd mailen.
Groetjes,
Coby
Coby Harteveld op 30-09-2007 23:55
Oh, ik vergeet te vermelden dat je op deze site wat meer informatie kunt vinden:
 
Dit is de site van de schrijfster van het boekje "Poppenhuizen 1880-1980 Een wereld van illusie" (Karin Wester).
 
Groetjes,
Coby
tureluur op 01-10-2007 00:03
Hallo Coby, wat ontzettend lief dat Lisette dat gevraagd heeft en jij hartelijkbedankt voor je uitgebreide uitleg en verwijzing naar de web site -ik ben er heel blij mee-. Je E-mailadres staat niet bij je berichtje maar ik zal het aan Lisette vragen.
 
Groetjes van Chris
minispul op 03-10-2007 14:14
hoi chris,ik zie net dat je de andere meubeltjes niet op kladblog van poppenhuis had gezet ...maar hier ... leuk hoor ik vind die onderste 3 lunby stoeltjes ook heel leuk ... grappig
gr Edward
tureluur op 08-10-2007 12:58
Grappig, ik was in het archief van het PPH kladblog (april 2006) aan het lezen en vond een foto van deze meubeltjes (van Zaturn), de meeste heb ik dus ook (de foto bestaat inmiddels niet meer, helaas).
sophia op 06-01-2008 23:53
Hoi Chris, leuk he, die slaapkamer is inderdaad hetzelfde. Zitten bij jou de lampen ook vastgeplakt op de nachtkastjes? En is het nou Lundby of toch een ander merk? In oude folders van Lundby kom ik ze nergens tegen. Maf toch, dat je zo bezig kan zijn met een poppenhuis maar wel fijn om het met anderen erover te hebben. Mijn zoons springen zowat over het balkon als ik het erover heb, alleen mijn man probeert enige interesse te tonen, arme vent .
 
groetjes, Sophia
tureluur op 06-01-2008 23:59
Hoi Sophia, ja dat klopt de lampjes zitten vastgeplakt en het kleedje onder het krukje bij de kaptafel ook. De meubeltjes zijn waarschijnlijk Duits, van Modella. De rode houten stoeltjes zijn weer van Lundby. Hier is het hetzelfde hoor en als ik het er al eens op mijn werk over heb, wordt er meestal ook een beetje raar gekeken, hahaha.
 
Groetjes, Chris
Diana Post op 19-10-2010 18:29
Dag Lisette
Toevallig omdat ik op zoek ben naar een bepaald type lundby huis kwam ik op jou site terecht. Bij het lezen zie ik dat je nog niet weet van welk merk de badkamer is , nu ik kan je vertellen dat dit met zekerheid van Modella is ik heb n.l. de zelfde badkamer in de orginele verpakking.
De woonkamer en eetkamer horen bij elkaar in één verpakking , de rest ben ik niet zeker van het merkloos kan heel goed van Modella zijn keukentje kan zo te zien heel goed van Modella zijn.
vriendelijke groet
Diana Poat
tureluur op 19-10-2010 19:25
Hoi Diana, dank je wel voor je uitgebreide uitleg. Ik dacht inderdaad al dat het Modella was maar nu weet ik het dan zeker. Leuk he die oude meubeltjes, goed bewaren hoor.
 
Groetjes, Chris
(Lisette had voor mij bij Coby geinformeerd maar het zijn mijn meubeltjes)

Hennie op 26-04-2014 16:50

hoi, ik heb dezelfde badkamer van Modella alleen die rode kranen vind ik maar niks

heb er wel de originele bidet ook bij.

Het woord modella doet Italiaans aan en die hebben altijd een bidet bij de badkamer

set.

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl