tureluur.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hoe laat is het?
Waar ben ik mee bezig?
Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik niet zo'n ijverige knutselaar ben maar dat betekent niet dat ik nergens mee bezig ben want ik heb wel veel plannen! Zo ga ik een keukentje maken, in een kijkkastje. Het is de bedoeling een keukentje uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog te maken en ik heb vast een paar voorbeeldfoto's verzameld om het sfeertje weer te geven, ik plak ze hiernaast en hieronder (bron: www.countrycontrast.co.uk).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het is de bedoeling dat het een kastje wordt met een half ronde basis en zonder dak.
Driekwart van het kastje is 'binnenin het keukentje' en een kwart is 'buiten'. Hier komt een groententuintje. Het kastje moet nog gemaakt worden en daarna kan ik aan de slag. Mochten jullie ideeën hebben voor mijn keukentje, dan hoor dat graag!
 
Groetjes van Chris
 
 
 
 
 

Reacties

priegelwerk op 18-10-2007 15:32
Nou het ziet er in ieder geval veelbelovend uit hoor!!
Eerst verzamelen is ook heel erg leuk!!!
Ik ben erg benieuwd hoe het gaat worden 
Groetjes Anita (Priegelwerk) 
jody op 18-10-2007 16:14
Nouik vind het een leuk idee en ben ook erg benieuwd hoe het worden gaat, houd je ons op de hoogte?
Groetjes Jody.
minispul op 18-10-2007 16:19
mmm benieuwd hoe het dan worden gaat ... gewoon beginnen chris ... plaatjes zijn in ieder geval mooi ...
gr Edward
prinsessofie op 18-10-2007 16:31
Wat leuk Chris, ik ga hetzelfde project maken voor mijn zus, wel in een dicht kastje. Ben al aan het verzamelen.
De plaatjes zien er al uit om te kwijlen...
 
Groetjes Roelie
ASPEROMA op 18-10-2007 18:36
Hai Chris,
voor een leuke inspiratie ben ik eens naar het museum van de 20ste eeuw gegaan. Dat staat in Hoorn. Is ook een erg leuk plaatsje trouwens. Je auto buiten parkeren (buiten de stad) en al wandelend de binnenstad verkennen. Museum kost trouwens niet veel, € 4,50 geloof ik. Veel succes met je keukentje...
 
Groetjes Astrid
minifantasy op 18-10-2007 21:33
Veel knutselplezier voor dit projekt.
Je hebt leuke plaatjes verzameld als voorbeeld, het gaat vast ook heel mooi worden.
 
Groetjes van Jolande
acknim op 19-10-2007 21:12
Leuk project Chris! begrijp ik dat je 'aan de fimo' bent? of heb je de groentes gekocht?
 
ideeen genoeg. Wat dacht je ervan om het emailboekje van Akke Ris te kopen, komt inclusief karton en is goed voor een keuken vol met gebruiksvoorwerpen van emaille. Ik vind het in elk geval helemaal top en mooi.
 
Zo hier en daar een uitgeslepen loopspoor doet ook wonderen! lekkend raam, dan wel beslagen hoort ook bij die tijd. Na vier keer koken is ook de fris gewitte muur en plafond wat gelig weet ik uit eigen ervaring.  Is dat tafelding in t midden (kan niet goed zien wat t precies is) niet wat erg modern? In elk geval een fris geruit tafelkleed erover is ook van die tijd!
 
suc6 van Mincka die nog helemaal in de paperclay dromen zit.
tureluur op 19-10-2007 22:03
Anita, Jody,Edward en Jolande, bedankt voor jullie reacties en ik zal steeds een update proberen te plaatsen. Ik wil dat ook voor mijn moeder doen, maak ik steeds een kopietje van mijn berichtje zodat ze kan zien hoe het vordert (ze weet al dat ik dit ga maken, wist niet of ze het leuk zou vinden namelijk).
 
Roelie, zou het leuk vinden om te volgen hoe jij met je keuken vordert, misschien kunnen we elkaar 'helpen'...
 
Astrid, goeie tip daar kunnen we wel eens heen binnenkort want dat museum kende ik nog niet. Wij zijn Vrienden van het Openlucht Museum en gaan daar dus regelmatig heen, daar doe je ook altijd veel inspiratie op, vind ik.
 
Mincka, tijdje niet 'gezien' hier maar leuk je ontmoet te hebben in Rijswijk eind september. Toevallig heb ik Akkes boekje begin dit jaar voor mijn verjaardag gekregen van een vriendin die het ook al had en hele leuke papieren emaille keukenspulletjes heeft gemaakt. Goed dat je het noemt, ik had er eigenlijk niet meer aan gedacht! De plaatjes bij mijn verhaaltje zijn geleend hoor, ik ben nog niet bezig en ik denk dat ik niet kan fimoën, te klein allemaal. Je tips zijn goed, die ga ik allemaal toepassen.
 
Daaag, Chris
poppenhuiskladblog op 21-10-2007 23:12
De plannen op zich maken me al nieuwsgierig ...
acknim op 22-10-2007 10:29
Wat nou toch, Chris? fimo te klein allemaal?????? hmmmm Ik weet t niet hoor, maar t klinkt een pietsie naar een andere manier van zeggen dat je het nog nooit gedaan hebt en dus.....
 
Markus is helemaal in de fimo sinds we het in Berlijn bij Babs gedaan hebben, ik bedoel maar. En dan komt Angie Scarr ook nog niet naar Arnhem, pech dus LOL
 
gr. Mincka
tureluur op 22-10-2007 10:47
Hoi Mincka, ik schrijf ook dat ik 'denk' dat ik het niet kan dus ik heb het inderdaad nog nooit gedaan. Ik wil het met alle plezier eens proberen hoor, heb klei en zelfs een paar malletjes van Angie Scarr maar ik weet uit ervaring dat dat hele kleine prutswerk niet echt iets voor mij is. Maar je weet maar nooit!
minispul op 22-10-2007 11:05
haha grappig hoe je dat zegt chris "kleine prutswerk" toch bestaat daaronzehobby uit toch???
't is allemaal kleine en prutsen hoor ...
gr Edward
tureluur op 22-10-2007 11:09
Ookhahahaha, Edward... je hebt helemaal gelijk! Dit is wel een eye opener zoals ze zeggen. Zou ik hier onbewust een statement hebben gemaakt en kan ik me beter werpen op groots beeldhouwen of zoiets? Hellup en ik ga deze week nog wel een echt poppenhuis aanschaffen!!
minispul op 22-10-2007 11:35
welnee joh gewoon aanschaffen dat huis ... en gaan priegelen,gewoon doen dat maakt het juist zo leuk ... dus geen eyeopener hoor!... vond het gewoon erg grappig klinken ...
 
gr Edward
acknim op 22-10-2007 12:32
Gewoon doen, net als al die andere dingen die we gewoon doen in 1:12.
 
gr. Mincka 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl